Gimbon

Web dizajn

Mi se bavimo izradom web stranica i uz to nudimo usluge web hostinga te grafičkog dizajna a samim tim smo zatvorili krug potreban u svim malim i velikim projektima.

Ispunite formu i besplatno provjerite cijenu vase web stranice

Neovisno o tome koliko je velika vaša kompanija, mi vam nudimo univerzalna rješenja u web dizajnu krenuvši od posebno izrađeni po mjeri ili gotovih primjeraka koji ipak postaju unikatni. Svaka web stranica izrađena u Gimbon radionici ima integrirani CMS i to je neophodno rješenje za svakog klijenta jer Internet je sve samo ne statično mjesto. Putem administrativnog dijela, možete se ulogirati na svoju web stranicu te uz minimalno znanje imate mogućnost da ažurirate novi sadržaj krenuvši od teksta, slika i videa te mjenjati postojaći (na primjer: cijene vaših artikala, trenutno stanje na lageru itd). Za sve ove izmjene nije vam potreban neki posebni program već samo Internet pristup, a da stvar bude zanimljivija sve to možete raditi preko vašeg “pametnog telefona”.

U izradi web stranica nudimo WordPress, Joomla, Drupal, Magento, eCommerce, OpenCart te Pretashop Content Management – sisteme, sa licenciranim themama prilagođenim za vaše potrebe ili dizajniramo po mjeri, za vas. (Ukoliko postoji određeni CMS kojeg nismo naveli, molimo vas kontaktirajte nas kako bi utvrdili pokrivenost jer se trudimo svakog dana da pratimo web tehnologiju).

Ako pitate nas – naša preporuka je WordPress. Zanima vas šta nudi ovaj svijetski CMS sistem, kako izgleda administracija web stranice,  ažuriranje sadržaja ili vođenje Internet trgovine slijedite naše upustvo: WordPress CMS

 

Preporučujemo: Najčešće postavljena pitanja

Kako da utvrdim cijenu buduće web stranice?
Izrada svake web stranice i njena cijena može biti individualna stvar. Nakon što nas kontaktirate te izložite sve ono što vam je potrebno – imamo u praksi da kažemo dvije cifre između koji bi trebala da bude cijena cijelokupnog projekta bez skrivenih plaćanja dodatnih usluga.
Da li uz izradu web stranice dobijam logo?
Ne. Nakon što klijent naruči web stranicu i zaključimo na kraju cijenu, u taj proces nije uračunat logo dizajn, stim da, ukoliko ovu stavku usaglasimo zajednički na početku, logo dobija sa znatnim popustom zbog narudžbe web stranice, što najčešće ljudi i rade.
Da li uz izradu web stranice dobijam web hosting?
Praktično web hosting je odvojena usluga od web stranice, međutim u komunikaciji s klijentom ovo je prva stvar koja se definiše pa tako da je ova usluga odvojena i tako se plaća na nivou godine
Koliko traje izrada web stranice?
Ovisno od potrebe klijenta izrada web stranice najčešće traje 15-30 dana od dana prikupljanja materijala.
Imam web stranicu ali želim da mi napravite novu. Koja je procedura?
Javite nam se s ovim zahtjevom. Mi ćemo napraviti backup teksta sa slikama kako bi iskoristili od materijala sa stare web stranice ono što je vama potrebno, a nakon toga nastavljamo standardno procedurom. Predlažemo da pogledate odgovor: Kako izgleda tok jednog projekta?
Kako izgleda tok jednog projekta?
  • Nakon što nam se klijent javi sa svojim željama i potrebama, mi zajednički razmotrimo ono što je potrebno uraditi na njegovom projektu, zatim registriramo domenu i webhosting (prostor gdje se nalazi web stranica). Provjerite cijenu
  • U drugom koraku preuzimamo materijal (slike, tekst od klijenta) te pravimo skice web stranice kako bi zajednički postigli cilj u vizualnom smislu određivajući raspored i pozicije modula/plugina te birajući najprikladnije boje koje se uklapaju sa klijentovom djelatnošću.
  • U trećem koraku naš tim ima za zadatak da sve ono od vaših potreba implementira u sistem vaše web stranice krenuvši od samog <koda> do dizajna. U ovom dijelu naš klijent ima mogućnost pratiti izradu i naš rad te nudimo mu mogućnost sugeriranja na određene stvari ukoliko je došlo do predomišljaja s njegove strane kao na primjer u kojem dijelu da stoji izbornik, da li ćemo stavljati slide sa slikama itd.
  • Na kraju dolazi finaliziranje web stranice koje se sastoji od testiranja komponenti, dodataka i cijelokupne funkcije kako bi uz aktiviranje web stranice na Internet dali garanciju na naš rad.

Ovo je bio kratki presjek onog što svaki klijent prođe prilikom suradnje sa nama. Neke stvari nismo detaljizirali kao što je komunikacija: lična, telefonska, e-mail što najviše preferiramo. Geografska udaljenost nije nam prepreka u suradnji te doći u vaš grad kako bi dogovorili posao je sastavni dio naših usluga.